Friss topikok

Irány az EVA!

Az Egyszerűsített Vállalkozói Adó hatálya alá tartozó vállalkozás indításának, vásárlásának feltételeit ismertetjük. Foglalkozunk az EVAs cégek vásárlásával eladásával is. Követjük a témában megjelenő friss információkat.

Nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal! - az EVA sorsa ismét kérdéses

2011.10.27. 09:43 Walgoo

Tegnap megdöbbenéssel olvastuk, hogy Koszorús László képviselő úr kezdeményezte az adótörvények módosítása kapcsán az EVA eltörlését. Varga Mihály már egyszer fenyegetőzött ezzel az ősszel, de párttársai cáfolták a hírt.

Ezzel szemben Seszták Miklós képviselő úr ezzel ellentés javaslatot tett, miszerint az EVA mértékét a jelenlegi 30 százalékról emeljék fel 35 százalékra.

Az idei év első kilenc hónapjában 86,5 milliárd forint EVA folyt be a költségvetésbe.
A Nemzetgazdasági Minisztérium már számított arra, hogy az EVA bevételek elmaradnak a 2011-es költségvetésben rögzített 196,1 milliárd forinttól.

Feltesszük a kérdést, hogy mit fog csinálni a több mint 100.000 EVA hatálya alá tartozó vállalkozó, vajon be fog-e folyni 2012-ben ezen vállalkozásoktól a közel 190 Mrd Ft a költségvetésbe?

A válasz NEM!

További gondot jelent az EVA megszüntetése kapcsán, hogy azon betéti társaságok, akik EVA-sként a bevételi nyilvántartást választották, a visszatéréskor (azaz az EVA megszűnését követően) auditáltatniuk kell nyitó mérlegüket egy könyvvizsgálóval!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr123333066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása