Friss topikok

Irány az EVA!

Az Egyszerűsített Vállalkozói Adó hatálya alá tartozó vállalkozás indításának, vásárlásának feltételeit ismertetjük. Foglalkozunk az EVAs cégek vásárlásával eladásával is. Követjük a témában megjelenő friss információkat.

Rekord alacsony a társasági adóbevétel

2011.01.03. 09:16 Walgoo

609 Mrd Ft-os tervezett társasági adóbevétel helyett csupán 332,4 Mrd Ft folyt be év végéig a tányaszámlára. Tavaly Október végén már látszott, hogy lényegesen kevesebb fog befolyni idén ebből az adónemből, mint az előző évben, mivel 83 Mrd Ft-tal kevesebb befiztés történt.

Decemberben 162,4 Mrd Ft-ot fizettek be a vállalkozások, amely tartalmazta a 90%-os adóalapfeltöltési kötelezettségek megfizetését is.

Az elmúlt 10 évben legalacsonyabb társasági adóbevételnek több okai is van. Egyrészt a gazdasági válságra, valamint az adókulcsok módosítására is visszavezethető a csökkenés, hiszen a nyár óta 500 millió forintos nyereségig az adókulcs 10%-ra mérsékődött, továbbá 100 millió forintos árbevételig nincs adófeltöltési kötelezettsége a cégeknek.

Szólj hozzá!

Címkék: adó alacsony társasági adóbevétel rekort

A bejegyzés trackback címe:

https://adooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr522555840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása